Minust

Minu erakokaks saamise teekond algas juba 2006. aastal Tallinna Teeninduskoolis.

Paralleelselt õpingutega, sain esimest korda osa kokatööst päris toimivas köögis. Alustasin kõige madalamalt positsioonilt. Tegin tööd vastavalt korraldustele, peamiselt ettevalmistusi, seejuures ise midagi otsustada ei saanud.

Minu eesmärk on olnud alati teha kõike võimalikult hästi, võtta vastu uusi ja põnevaid väljakutseid, et saada paremaks oma töös.

Olen töötanud mitmetes restoranides, hotelli köökides ja catering ettevõtetes.

Aastal 2016 tekkis mul võimalus kandideerida Ameerika suursaadiku residentsi kokaks. Ma ei kahelnud hetkegi.

Kaheksa aastat sellel positsioonil andis mulle ütlemata palju võimalusi õppida ja areneda.

Kõige olulisem aga oli see, et ma jõudsin selgusele oma tõelises kutsumuses – olla erakokk ja pakkuda kvaliteetset teenust päris oma klientidele.

Mind paelub kliendiga suhtlemine, tema eelistuste väljaselgitamine ja  selle põhjal personaalse menüü koostamine ürituse tarbeks, kuhu mind süüa valmistama kutsutakse.

Restoranides on alati kindel raamistik – paika pandud menüü, kõigil omad ülesanded, ja valdavalt erinevad kliendid.  Erakokana aga tunnen, et ma ei ole kinni raamides ja saan oma armastust toiduvalmistamise vastu laialdasemalt  ja rohkematel tasanditel proovile panna.

Mulle meeldib ise toorainet hankida – nii metsast, merelt kui turult. Otsin alati kõige värskemaid ja kvaliteetsemaid toiduaineid ning seejärel, koostöös kliendiga, laseme ideedel lennata.

Ma pean lugu hooajalistest roogadest, et hoida sinu toidulaud mitmekesine ja põnev.

Kolm aastat tagasi alustasin õpinguid Rahvatervise Akadeemias, kus minust sai toitumisnõustaja: kutsestandard tase 5.

Toitumisnõustajaks läksin õppima tänu oma perele. Tahtsin pakkuda oma lastele maitsvat ja täisväärtuslikku toitu. Meie pere toidulaud muutus märkimisväärselt tervislikumaks. Lisandus palju puu- ja juurvilju ning erinevad toidurühmad taldrikul said omavahel tasakaalu.

Need õpingud avasid mu silmad, suurendasid teadmiste janu ning muutsid mu maailmavaadet toidust ja tervislikust toitumisest põhjalikult.

Pean end igipõliseks õppuriks. Täiendan ja lihvin oma teadmisi pidevalt erinevate toitumisalaste õpingutega ja naudin seda täiel rinnal.

Mulle meeldib toiduainetega katsetada, luua uuenduslikke lahendusi.

Soolatud munakollased, suitsutatud hapukoor, köögiviljast või puuviljast pärlid, maksapasteedi trühvlid mustaleivaga või hapendatud basiiliku majonees…

Minu jaoks ei ole ületamatuid soove.

Ma valmistan toitu sinu koduköögis, renditud asutuses, tulekoldel uduses metsas või päikeseloojangul mere ääres.Kui soovid, viin läbi personaalseid toiduvalmistamise koolitusi ja võtan meeleldi osa proovile panevatest kulinaarsetest projektidest.

Ma pühendan igale roale, mille valmistan, kogu oma hoole ja armastuse, loomaks sulle ja sinu lähedastele mälestusi, mida toit ja kvaliteetne einestamise kogemus võimaldavad.  Ma süvenen detailidesse ja serveerin sulle ainulaadse, luksusliku toiduelamuse, mida sa kusagilt mujal ei saa.

Telli kokk koju – sinul jääb üle vaid nautida. 

Võta minuga ühendust

Kui sul on puudu erakokk, kes valmistab sulle sinu valitud asukohas:

  • igapäevased, restorani kvaliteediga, tervislikud road,
  • intiimse õhtusöögi kallima või perega,
  • tipptasemel sünnipäeva pidusöögi,
  • luksusliku toidunaudingu eriliseks tähtpäevaks,

võta minuga julgelt ühendust e-mailil jaanuspuhk@gmail.com ja vastan sulle vähemalt 24h jooksul.

Loading ...
Digituul